Maia (caught_on_art) wrote in culture_whores,
Maia
caught_on_art
culture_whores

i shall begin this madness

en nyt tee mitään hienoa juhlallista alkua vaan annan mennä

lopetin eilen jumalat juhlivat öisin kirjan (en spoilaa) ja mietin, että mitä alkaisin seuraavaksi lukemaan. niin paljon valinnanvaraa, niin paljon mitä "pitäisi", haluaisi lukea ja muutama keskeneräinen. mulla on isot pinot omia lukemattomia kirjoja, lainattuja kirjoja ja tekisi mieli vielä mennä lyimyilemään kirjaston hyllyjen saloihin ja suloihin. (mielikuvissani kirjastot ovat romanttisia, ahtaita, hämysiä, valtavia ja vanhoja. voi jos pääsisin sellaiseen kirjastoon kuin kaunottaressa ja hirviössä.)  siinä miettiessä aloitin lukemaan Armas Alvarin novellikokoelmaa, luin pari ensimmäistä ja se huvittavan sarkastinen ja katkera sävy viehätti mua. ensimmäisessä novellissa on yli 70 vuotias kirjailija, joka tulee pitämään luentoa harvalle yleisölle, miettii hänen uraansa ja sitä, että miksi hänen kirjansa unohdettiin yms.

http://www.kiiltomato.net/?rcat=Kotimainen+proosa&rid=1264 < tässä arvostelu siitä.

löysin mun lattialla lojuvasta kirjapinosta Alberto Fuguetin Elämäni elokuvat kirjan, jonka oon joskus ostanut divarista. vois olla hyvä vaihtoehto. se kertoo chileläisestä seismologista, joka on omistautunut tieteelle, etääntynyt perheestään ja jossain vaiheessa tulee breaking point ja se alkaa kirjoittaa elokuvista, jotka muuttivat sen maailmaa 60-70 luvun taitteessa. hän huomaa, että nämä elokuvat ja pakkomielteiset luettelot kertovat tarinaa hänestä itsestään. tähän varmaankin tartun.


ps.  eilen en saanut nukuttua ja kuuntelin joskus kahdelta yöllä radiota, sieltä tuli joku todella outo kuunnelma  ? asiasta jota en nyt muista, tyyliin ostoskärryistä ja taustalla soi todella hämmentävää musaa, avaruusteknoa??


!pps. tänään kansallisteatterissa Othello näytelmä ilmaiseksi 300 sadalle ensimmäiselle tyypille. klo 19.00 alkaa.!
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 1 comment